Comunicat de presă COVID-19 din 12 august 2020

           Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 555 de persoane, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 19 cazuri.

          Dintre acestea, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 12 august 2020, un număr de 410 persoane au fost vindecate, iar alte 13 persoane au decedat.

          Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 12 august 2020, în conformitate cu prevederile Legii nr.136 din 2020, în prezent sunt în izolare instituționalizată, în unități spitalicești, un număr de 63 de persoane în timp ce alte 81 de persoane se află în izolare la domiciliu/locația declarată. În total, la nivelul județului Covasna rezultă un număr de 144 de cazuri active.

          În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 276 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să fie carantinate la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală.

            Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 10.788 de teste, la care se adaugă alte 8007 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.
Ca urmare a faptului că au respectat indicațiilor medicilor și s-au vindecat, 20 de persoane au ieși din izolare în ultimele 24 de ore.

          Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, structurile teritoriale ale M.A.I., constituite din polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Covasna și Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, precum și polițiști locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă  pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă prin Hotărârea nr.24 din 3 august 2020 a CJSU Covasna, privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise și spațiile publice deschise ( piețele, tîrgurile, spații comerciale, zonele de așteptare a mijloacelor de transport), zone în care pot apare aglomerări publice spontane.

          Obiectivul acestor acțiuni a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus.

          În urma acestor acțiuni au fost verificate 404 persoane dar și 45 de agenți economici cu 52 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, au fost verificate un număr de 27 de mijloace de transport public în comun.

          Pe durata acestor activități, nu au fost identificate persoane care să nu respecte măsurile de protecție individuală.

          Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

          Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru Instituția Prefectului – Județul Covasna, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor.

          Rugăm cetățenii să respecte regulile și măsurile stabilite de autorități.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                           12.08.2020