Comunicat de presă COVID-19 din 12.07.2020

Până astăzi, 12 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 329 de persoane.

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 12 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov, Miercurea Ciuc și orașul Câmpeni(AB), un număr de 36 de pacienți bolnavi de COVID-19.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 258 de pacienți bolnavi de COVID-19.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6201 de teste, la care se adaugă alte 4024 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

În ultimele 24 de ore nu au fost efectuate internări în spital.

La această dată, 324 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, 53 de persoane au ieșit din autoizolare.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali, împreună cu reprezentanți ai DSVSA, CJPC, au executat în sistem integrat 18  misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 68 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice) pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 34 mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  72 de persoane. S-au verificat peste 20 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, respectiv 43 de obiective/locații verificate.

Cu ocazia acestor activități, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în context COVID-19, în sumă cumulată de 4890 de lei.

Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală dar și reprezentanți din cadrul DSVSA Covasna și ai altor autorități cu competențe de control (ITM, OPC, DSP), vor fi continuate și în săptămâna următoare, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, măsurile privind distanțarea socială și de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Cancelaria Prefectului                                                        12.07.2020