Comunicat de presă COVID-19 din 11 iulie 2020

       Până astăzi, 11 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 328 de persoane.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 11 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf.Gheorghe, Brașov, Miercurea Ciuc și orașul Câmpeni(AB), un număr de 36 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 258 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6201 de teste, la care se adaugă alte 4024 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

         În ultimele 24 de ore a fost efectuată o internare în spital.

       La această dată, 348 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

        Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu un reprezentant al DSVSA Covasna, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă. În cele 4 acțiuni punctuale executate de efectivele menționate în mediile de interes, au fost angrenate un număr de 102 de efective, care au acționat pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile de asigurare a rezilienței comunităților, pentru identificarea operatorilor economici care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor, pentru identificarea persoanelor care nu respectă măsurile și interdicțiile impuse pe timpul stării de alertă.

        În afara obiectivelor de mai sus, s-a acționat și pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a cerinţelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind desfăşurarea activităţilor de preparare, servire şi consum a produselor alimentare, în spaţiile special amenajate, din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică şi/sau prepararea şi comercializarea către consumatorii finali a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi non-alcoolice pe perioada stării de alertă. Astfel, au fost verificate 58 de SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor.

         Cu ocazia acestor activități, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru ilegalități de natură economică, în context COVID-19, în sumă totală de 25.000 lei.

         Spre deosebire de alte acțiuni, de această dată au fost verificate și 22 de mijloace de transport, dintre care 18 mijloace de transport în comun și 4 alte mijloace de transport.

În executarea misiunilor, efectivele precizate mai sus, au utilizat 27 de mijloace de mobilitate.

         La nivelul județului, au fost verificate 42 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind identificate 2 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. Persoanele respective au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 250 lei pentru fiecare contravenient.

        Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală dar și reprezentanți din cadrul DSVSA Covasna și ai altor autorități cu competențe de control (ITM, OPC, DSP), vor fi continuate în tot acest weekend, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

       În contextul creșterii continue a numărului de cazuri pozitive, Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la cetățeni să conștientizeze pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțarea fizică.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                      11.07.2020