Comunicat de presă COVID-19 din 11 august 2020

           Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 536 de persoane, în ultimele 24 de ore fiind confirmat un singur caz.

          Dintre acestea, potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 11 august 2020, un număr de 390 de persoane au fost vindecate, iar 13 persoane au decedat. Din păcate, de la ultimul comunicat de presă a survenit un deces, este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 78 de ani, din zona Tg.Secuiesc, cu comorbidități constând în HTA, DZ gr.II – în evoluție pneumonie bilaterală, precum și alte afecțiuni. Persoana a fost internată în data de 30 iulie 2020 în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” având pneumonie, iar în data de 31 iulie 2020 a fost confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, având o evoluție nefavorabilă pe tot parcursul internării. La 04.08.2020 a fost mutată și intubată în ATI.Transmitem condoleanțe familiei!

          Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 11 august 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe, Brașov și Săcele, un număr de 63 de pacienți bolnavi de COVID-19.
Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 10.788 de teste, dintre care 252 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 7761 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.
În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 6 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 73 de persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Ca urmare a faptului că au respectat indicațiilor medicilor și s-au vindecat, 13 persoane au fost externate din spital în ultimele 24 de ore în timp ce alte 3 persoane aflate în izolare la domiciliu, au fost declarate vindecate.

          Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, structurile teritoriale ale M.A.I., constituite din polițiști, jandarmi covăsneni dar și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov și polițiști locali, au continuat misiunile în contextul impus de starea de alertă  pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă prin Hotărârea nr.24 din 3 august 2020 a CJSU Covasna, privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise și spațiile publice deschise ( piețele, tîrgurile, spații comerciale, zonele de așteptare a mijloacelor de transport), zone în care pot apare aglomerări publice spontane. La aceste activități au participat și specialiști din cadrul ANSVSA.

          Obiectivul acestor acțiuni a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus.

          În urma acestor acțiuni au fost verificate 284 de persoane dar și 25 de agenți economici cu 29 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 28 de autovehicule și mijloace de transport public în comun au fost verificate.

          Pe durata acestor activități, nu au fost identificate persoane care să nu respecte măsurile de protecție individuală.

          Instituția Prefectului – Județul Covasna recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

          Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru Instituția Prefectului – Județul Covasna, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă, activități specifice în scopul protejării locuitorilor.

          Rugăm cetățenii să respecte regulile și măsurile stabilite de autorități.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                    11.08.2020