Comunicat de presă COVID-19 din 11.06.2020

Vă aducem la cunoștință că, numărul de cazuri confirmate, pe județul Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică din 11.06.2020 este de 233 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 11 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 4 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 6 pacienți sunt internați la SBI Brașov;
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 208 pacienți bolnavi de COVID-19;
– numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru jud. Covasna, este de 4689 teste;
– în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, au fost internate 3 persoane bolnave de COVID-19 și a fost externată o persoană;
– de la ultimul comunicat, un pacient a fost vindecat;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 10 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1361 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 38 de persoane au ieșit din autoizolare.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au executat în ultimele 24 de ore pe raza județului, în sistem integrat, 6 acțiuni punctuale în mediile de interes. Cele 80 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de carantinare/izolare la domiciliu ori cu privire la nerespectarea altor măsuri de prevenție dispuse de autorități în contextul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate un nr.de 21 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor. În executarea misiunilor, efectivele specificate mai sus, au utilizat 37 mijloace de mobilitate.

Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate un nr. de 978 de persoane.

Cancelaria Prefectului                                                                              11 iunie 2020