Comunicat de presă COVID-19 din 11.05.2020

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 11 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică au fost confirmate 221 cazuri de persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2.
La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 11.05.2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în spital un nr. de 46 de pacienți bolnavi de COVID-19;
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 152 de pacienți bolnavi de COVID-19;
– potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore a fost internată o persoană bolnavă de COVID-19;
– de la ultimul comunicat au fost externate din spital 2 persoane;
– numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 3270;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 155 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 270 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a fost vindecată, 17 persoane au ieșit din carantină iar alte 23 persoane au ieșit din autoizolare.

În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna, Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, Garnizoanei Militare Sf.Gheorghe și ale Poliției locale, au continuat misiunile impuse de starea de urgență.
Echipajele structurilor de ordine publică au executat în sistem integrat un nr. de 44 misiuni, în cadrul cărora au utilizat 24 mijloace de mobilitate, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și pentru executarea altor misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.
Astfel, au fost verificate 5 SC/PFA cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență, au fost preluate și escortate un număr de 38 de autovehicule cu 108 persoane. S-au preluat și condus în carantină instituționalizată 6 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc.

Au fost verificate un număr de 10 locații de carantinare în care se află 155 de persoane.
La nivelul județului au fost verificate un nr.de 215 persoane cu privire la respectarea măsurii de carantinare/autoizolare la domiciliu. Cu ocazia acestor verificări nu au fost identificate persoane care să nu respecte măsura carantinării/autoizolării.

În urma acestor acțiuni nu au fost constatate fapte de încălcare a legii care să se constituie în infracțiuni.

S-au aplicat un nr. de 31 sancțiuni contravenționale în valoare de 19025 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. Cu ocazia acestor activități nu au fost constatate fapte de natură contravențională care să impună confiscarea/indisponibilizarea de bunuri materiale.

Cancelaria Prefectului                                                                                     11.05.2020