Comunicat de presă COVID-19 din 09.06.2020

Vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 9 iunie 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul celor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 223 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 9 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 2 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 4 pacienți sunt internați la SBI Brașov. În afara acestora, un pacient vindecat a rămas în continuare internat întrucât are o altă boală decât COVID-19, pentru care primește în continuare tratament;
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 207 pacienți bolnavi de COVID-19;
– numărul testelor realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5997 de teste;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1261 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 4 persoane au ieșit din carantină instituționalizată iar alte 74 de persoane au ieșit din autoizolare.

Având în vedere solicitările de la DSP Covasna precum și avizul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, prin ordin de prefect, un număr de 3 asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyan Kristof” Sf.Gheorghe, au fost delegați să lucreze până la sfârșitul lunii iunie a.c., în cadrul Spitalului mun. Tg.Secuiesc. De asemenea, un medic cardiolog, 2 kinetoterapeuți și 3 profesori CFM au fost delegați din cadrul Spitalului de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Benedek Geza”, până în data de 18.07.2020, la Spitalul mun. Tg.Secuiesc.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, în sistem integrat, 3 acțiuni punctuale în mediile de interes. Cele 75 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru menținerea ordinii și siguranței publice. De asemenea, au fost verificate un nr. de 8 SC/PFA cu privire la modul de respectare a interdicțiilor pe durata stării de alertă. În executarea misiunilor au fost utilizate 31 de mijloace de mobilitate.
Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate un nr. de 775 de persoane.

Cu ocazia acestor activități au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea (2 sancțiuni) și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 3000 de lei.

Cancelaria Prefectului                                                                                  9 iunie 2020