Comunicat de presă COVID-19 din 09.04.2020

De la ultimul comunicat de presă, din păcate, s-au mai înregistrat două decese, a doi pacienți confirmați COVID-19. Este vorba despre o femeie de 78 ani, internată în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” din Sf.Gheorghe pe 06.04.2020, cu insuficiență cardiacă și respiratorie acută.
Aceasta a avut contact cu fiica, asimptomatică, la rândul ei contact cu alt caz.

Al doilea deces este al unui bărbat, în vârstă de 49 ani, care a fost internat pe 04.04.2020 în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” din Sf.Gheorghe cu stare generală alterată, având condiții medicale pre-existente, respectiv transplant renal.
Astfel numărul deceselor la nivelul județului Covasna, ca urmare a infectării cu virusul COVID-19 a ajuns la trei. Condoleanțe familiilor!
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Covasna au demarat o anchetă epidemiologică, conform procedurilor.

Până astăzi, 9 aprilie, pe teritoriul județului, potrivit ultimei raportări a Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 62 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
De asemenea, în carantină instituționalizată se află 291 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 877 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat, pentru că starea de sănătate le-a permis și au respectat recomandările autorităților, 26 persoane au ieșit din carantină iar 109 persoane au ieșit din autoizolare.

Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna, Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile specifice impuse de starea de urgență, executând 99 controale, verificări prin măsuri specifice, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești.
În sprijinul activităților de menținere a ordinii publice au fost cooptate și echipaje de la M.Ap.N., cu mijloace auto proprii și dotare corespunzătoare.
Alte activități ale acestor structuri:
– nr. auto preluate și conduse spre limita județului: 57;
– nr. persoane preluate și conduse spre limita județului: 213;
– au fost conduse la centrele de carantină/izolare 90 persoane ;
– s-au verificat 784 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
– au fost verificate 125 locații de carantinare/izolare;
– au fost verificate un nr. de 17 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 101 sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 212.000 lei.
Totodată a fost dispusă măsura indisponibilizării/confiscării unor bunuri în valoare de 580 lei.
Cele 101 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                                                                       09.04.2020