Comunicat de presă COVID-19 din 08.04.2020

                                                                                                                          

          Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul județului, au fost confirmate 57 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

          De asemenea, în carantină instituționalizată se află 298 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 970 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

          De la ultimul comunicat, pentru că starea de sănătate le-a permis și au respectat recomandările autorităților, 6 persoane au ieșit din carantină iar 198 persoane au ieșit din autoizolare.

         Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile specifice impuse de starea de urgență, executând 103 controale, verificări prin măsuri specifice, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești.

            În sprijinul activităților de menținere a ordinii publice au fost cooptate și echipaje de la M.Ap.N., cu mijloace auto proprii și dotare corespunzătoare.

Alte activități ale acestor structuri:

  • auto preluate și conduse spre limita județului: 60;
  • persoane preluate și conduse spre limita județului: 249;
  • au fost conduse la centrele de carantină/izolare 39 persoane ;
  • s-au verificat 829 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 185 locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 25 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

           În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 116.000 lei.

          Cele 76 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                           08.04.2020