Comunicat de presă COVID-19 din 7 august 2020

 

          Până astăzi, 07 august 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 523 de persoane (11 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 372 de persoane au fost declarate vindecate iar 11 persoane au decedat.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 07 august 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 75 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 10384 de teste, dintre care 104 probe recoltate în ultimele 24 ore, la care se adaugă alte 7463 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea județelor Brașov, Sibiu și Mureș.

        În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 13 de  persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 3 persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 63 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor. Ca urmare a respectării indicațiilor medicilor, 17 persoane  au fost externate din spital în ultimele 24 de ore.

        Și în această săptămână, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat activitățile preventive ale efectivelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, poliție locală, ANSVA și ANPC, în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel, în ultimele 24 ore au fost  executate cu succes un număr  de 22 de acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 143 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), și 48 de mijloace de mobilitate, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. Distinct de acțiunile punctuale efectuate în sistem integrat, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gheorghe Doja” a efectuat cu succes un număr de 13 de misiuni de menținere a ordinii publice.

        În urma acestor acțiuni au fost verificate 168 persoane  dar și 37 de agenți economici,  și 70 de locații/obiective  verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 23 de autovehicule  și mijloace  de transport public în comun au fost verificate.

          Pe durata acestor activități, nu au fost identificate  persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, motiv pentru nu care au fost aplicate  sancțiuni contravenționale.

 

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                    07.08.2020