Comunicat de presă COVID-19 din 06.04.2020

                                                                                                                          

          Până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul județului, au fost confirmate 52 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

        De asemenea, în carantină instituționalizată se află 246 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1294 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

           De la ultimul comunicat, au ieșit din autoizolare 164 persoane.

        Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile specifice impuse de starea de urgență, executând 97 controale, verificări prin măsuri specifice, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești.

           În sprijinul activităților de menținere a ordinii publice au fost cooptate și echipaje de la M.Ap.N., cu mijloace auto proprii și dotare corespunzătoare.

      Alte activități ale acestor structuri:

  • auto preluate și conduse spre limita județului: 105;
  • persoane preluate și conduse spre limita județului: 309;
  • au fost conduse la centrele de carantină/izolare 37 persoane ;
  • s-au verificat 1012 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 170 de locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 14 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

          În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 101 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 203.100 lei.

          Cele 101 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                           06.04.2020