Comunicat de presă COVID-19 din 05.04.2020

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul județului, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 47 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), de la ultimul comunicat fiind înregistrate alte 9 cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află în carantină instituționalizată 202 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1370 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, pentru că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, 465 persoane au ieșit din autoizolare.
Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile impuse de starea de urgență prin actele normative în vigoare, executând 98 controale, verificări prin măsuri specifice, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești.

În sprijinul activităților de menținere a ordinii publice au participat și efective din cadrul M.Ap.N., cu dotare și mijloace auto corespunzătoare.
În sinteză prezentăm și alte activități ale acestor structuri, astfel:
– nr. auto preluate și conduse spre limita județului: 97;
– nr. persoane preluate și conduse spre limita județului: 315;
– au fost conduse la centrele de carantină 35 persoane ;
– s-au verificat 1009 persoane cu privire la modul de respectarea măsurilorde izolare/carantinare;
– au fost verificate 228 de locații de carantinare/izolare;
– au fost verificate un nr. de 62 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 155.000 lei.
Cele 82 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                                                                         05.04.2020