Comunicat de presă COVID-19 din 04.06.2020

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 4 iunie 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul celor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 230 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 4 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 7 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 4 pacienți sunt internați la SBI Brașov ( în afara acestora, un pacient vindecat a rămas în continuare internat pentru a avea grijă de o rudă);
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 201 de pacienți bolnavi de COVID-19;
– potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost efectuate internări sau externări din spital pentru pacienți de COVID-19;
– numărul testelor realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5584 de teste;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 14 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1356 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 2 persoane au ieșit din carantină iar alte 25 de persoane au ieșit din autoizolare.

În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere și condițiile de relaxare.

În domeniul de aplicare al actelor normative specifice stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 105 de efective ale structurilor menționate, care au utilizat 43 de mijloace de mobilitate.
Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 4 misiuni de către structurile menționate mai sus, astfel:
– au fost executate un număr de 5 acțiuni punctuale în mediile de interes;
– au fost verificate un număr de 62 de SC/PFA cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de alertă.

Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 971 de persoane.

Cancelaria Prefectului                                                                                   4 iunie 2020