Comunicat de presă COVID-19 din 04.04.2020

 

          Ieri, 3 aprilie, 9 tone de materiale sanitare, constând în 200.000 de măști FFP2, au ajuns în România din China. Aceste materiale vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

          La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, numărul real al persoanelor infectate este, la fel cum a fost și ieri, de 38 persoane . De asemenea, în carantină instituționalizată se află 126 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1645 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

           De la ultimul comunicat, pentru că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din autoizolare 391 persoane.

          Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile specifice impuse de starea de urgență, executând 108 controale, verificări prin măsuri specifice, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești.

            În sprijinul activităților de menținere a ordinii publice au fost cooptate și echipaje de la M.Ap.N., cu mijloace auto proprii și dotare corespunzătoare.

Alte activități ale acestor structuri:

  • auto preluate și conduse spre limita județului: 71;
  • persoane preluate și conduse spre limita județului: 196;
  • au fost conduse la centrele de carantină/izolare 3 persoane ;
  • s-au verificat 1584 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 364 de locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 64 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

            În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 114 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 298.300 lei.

        În afara sancțiunilor contravenționale aplicate, a mai fost dispusă măsura indisponibilizării/confiscării unor bunuri, în valoare de 115 lei.

                   Cele 114 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                           04.04.2020