Comunicat de presă COVID-19 din 03.06.2020

În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 3 iunie 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul celor care au contractat virusul SARS-CoV-2 este de 230 de persoane.

La nivelul județului Covasna, conform raportării Direcției de Sănătate Publică din data de 3 iunie 2020 situația epidemiologică este următoarea :
– în prezent sunt internați în Spitalul Județean ”Dr. Fogolyan Kristof” un nr. de 7 pacienți bolnavi de COVID-19 iar alți 5 pacienți sunt internați la SBI Brașov ( în afara acestora, un pacient vindecat a rămas în continuare în SBI Brașov pentru a avea grijă de o rudă);
– de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 200 de pacienți bolnavi de COVID-19;
– potrivit datelor comunicate, în ultimele 24 de ore nu au fost efectuate internări sau externări din spital pentru pacienți de COVID-19;
– numărul testelor realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 5584 de teste;
– în carantină instituționalizată se află un număr de 16 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2;
– alte 1246 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, o persoană a ieșit din carantină iar alte 42 de persoane au ieșit din autoizolare.

În contextul măsurilor dispuse de către autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și ale Poliției locale, au continuat misiunile, conform prevederilor privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere și condițiile de relaxare.

În domeniul de aplicare al actelor normative specific stării de alertă, de la ultimul comunicat, au fost angrenate în total 126 de efective ale structurilor menționate, care au utilizat 53 de mijloace de mobilitate.
Pe raza județului, în ultimele 24 de ore, au fost executate 4 misiuni de către structurile menționate mai sus, astfel:
– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină – 1;
– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină – 1;
– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină–1. Cu această ocazie au fost efectuate 8 verificări specifice;
– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă– 1. Cu această ocazie au fost verificate un număr de 19 SC/PFA.

Pentru verificarea modului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse pe durata stării de alertă, au fost verificate 904 persoane.

 

Cancelaria Prefectului                                                                               3 iunie 2020