Comunicat de presă COVID-19 din 03.04.2020

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul județului nostru, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică , au fost confirmate 38 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Din păcate în această perioadă s-a înregistrat și decesul unei persoane, o femeie, în vârstă de 77 ani, internată în SJU Sfântu Gheorghe. Acesteia i s-au recoltat probe în 26.03.2020 iar în 28.03.2020 a fost confirmată cu virusul COVID-19. A decedat în 30.03.2020, fiind cunoscută și cu alte afecțiuni, respectiv mielită cervicală și tetraplegie.
Tot până astăzi, dintre persoanele confirmate pozitiv, 3 au fost declarate vindecate și externate din spital, după cum am menționat și într-un comunicat anterior.

La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află în carantină instituționalizată 122 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1983 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
De la ultimul comunicat, 13 persoane, pentru că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din carantină, iar alte 521 persoane au ieșit din autoizolare.
Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile specifice impuse de starea de urgență, executând 178 controale, verificări prin măsuri specifice, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești.

La fel ca și în zilele precedente, în sprijinul activităților de menținere a ordinii publice au fost cooptate și echipaje de la M.Ap.N., cu mijloace auto proprii și dotare corespunzătoare.
Alte activități ale acestor structuri:
– nr. auto preluate și conduse spre limita județului: 44;
– nr. persoane preluate și conduse spre limita județului: 122;
– au fost conduse la centrele de carantină/izolare 5 persoane ;
– s-au verificat 1868 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
– au fost verificate 293 de locații de carantinare/izolare;
– au fost verificate un nr. de 43 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 153 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 205.375 lei.
În afara sancțiunilor contravenționale aplicate, a mai fost dispusă măsura indisponibilizării/confiscării unor bunuri, în valoare de 200 lei.
Cele 153 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                                                                      03.04.2020