Comunicat de presă COVID-19 din 02.04.2020

Pe teritoriul județului, în carantină instituționalizată sunt  135 de persoane. Alte 2340 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat de presă, pentru că starea de sănătate le este bună, au ieșit din izolare 364 persoane.

Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile impuse de starea de urgență, executând 87 controale, verificări, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești. Alte activități ale acestor structuri:

  • auto preluate și conduse spre limita județului: 52;
  • persoane preluate și conduse spre limita județului: 131;
  • a fost condusă la centrul de carantină o persoană ;
  • s-au verificat 1080 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
  • au fost verificate 317 de locații de carantinare/izolare;
  • au fost verificate un nr. de 41 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 101 sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 174.400 lei.

Cele 101 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                           02.04.2020