Comunicat de presă COVID-19 din 01.04.2020 ora 17:00

La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află în carantină instituționalizată 135 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 2625 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Dintre persoanele pozitive aflate în spital, au fost externate 3 persoane vindecate. De asemenea, de la ultimul comunicat, 3 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din carantină, iar alte 792 persoane au ieșit din autoizolare.
Inspectoratul Județean de Poliție Covasna, Inspectoratul Județean de Jandarmi Covasna , Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliția locală, au continuat misiunile impuse de starea de urgență, executând 96 controale, verificări, escorte de coloane auto, paza locațiilor de carantinare ori a unor unități spitalicești. Alte activități ale acestor structuri:
– nr. auto preluate și conduse spre limita județului: 48;
– nr. persoane preluate și conduse spre limita județului: 114;
– au fost conduse la centrele de carantină 11 persoane ;
– s-au verificat 2270 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare;
– au fost verificate 498 de locații de carantinare/izolare;
– au fost verificate un nr. de 33 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 137.000 lei.
În afara sancțiunilor contravenționale aplicate, a mai fost dispusă măsura indisponibilizării/confiscării unor bunuri, în valoare de 400 lei.
Cele 69 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Cancelaria Prefectului                                                                                                       01.04.2020