Comunicat de presă al Instituției Prefectului Jud. Covasna

În contextul actual în care ne confruntăm cu o pandemie la nivel mondial, când toate autoritățile statale din lume, iau măsurile cele mai bune pentru stoparea răspândirii Covid-19, dușmanul nevăzut și neprevăzut al ființei umane, sunt profund dezamăgit de atitudinea unui lider local, care nu a înțeles nici în aceste momente, că respectarea legilor țării este contextul în care se poate conviețui în liniște și pace pentru toți cetățenii județului.

            Pe fondul anulării evenimentelor publice din această perioadă dificilă, cu scopul umanitar de a preveni răspândirea virusului ucigaș Covid 19, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a ales să încalce din nou legea, la fel cum a făcut-o în fiecare din ultimii ani, (fapt pentru care a fost și sancționat de altfel), să nu arboreze Drapelul României alături Drapelul Ungariei în număr egal de exemplare cu acesta din urmă, conform prevederilor legale, în centrul municipiului reședință de județ, cu ocazia sărbătoririi Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

            Nu pot să cred, că dacă s-ar fi respectat prevederile legii, importanța evenimentului ar fi scăzut în semnificație. Probabil că la mijloc sunt alte interese. Desigur nu în interesul locuitorilor județului și respectiv al municipiului Sfântu Gheorghe, pentru care îmi exprim respectul și le mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat dovadă, urmând indicațiile autorităților în scopul prevenirii și combaterii noului coronavirus.

           Drept urmare Prefectul județului Covasna, garantul respectării Constituției și a legilor țării, a aplicat primarului, în temeiul prevederilor legale, sancțiunea contravețională prevăzută pentru fapta săvârșită.

 

Prefect,

Iulian Constantin TODOR