Comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean” Gheorghe Doja” Covasna

Weekend încărcat al jandarmilor covăsneni, fiind prezenți atât în misiunile de menținere a ordinii publice alături de colegii polițiști din cadrul IPJ Covasna cât și pe traseele montane din județ.

În acest final de săptămână, acțiunile de prevenire au continuat sub directa coordonare a Instituției Prefectului județului Covasna, acționând atât în municipiul Sfântu Gheorghe cât și în județ, în localitățile Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului și Araci-Vâlcele. De asemenea jandarmii montani au fost prezenți și în localitățile Șugaș Băi, Reci, Covasna, Comandău, Vârghiș, Brăduț, Bățanii Mari, Zagon și Zăbala asigurând respectarea normelor legale și oferind informații și sfaturi turiștilor întâlniți.
Au fost urmărite atât respectarea prevederilor legale pentru combaterea răspândirii virusului Sars-Cov-2 cât și asigurarea unui climat de ordine și liniște publică la nivelul comunităților.

Urmare a acțiunilor desfășurate de jandarmii și polițiștii covăsneni, au fost aplicate și 21 de sancțiuni contravenționale dintre care 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2500 lei, la legea 61/1991 și 8 avertismente – legea 55/2020 pentru nerespectarea regulilor privind limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2.