Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, în județul Covasna

Miercuri, 12 septembrie a.c., a avut loc, la sediul Instituției Prefectului-Județul Covasna, a doua etapă a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Doamna Lilla Debelka, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a prezentat a doua etapă a acestei campanii, destinată adulților, care sunt interesați să lucreze în domeniul serviciilor, în afara granițelor țării.

La eveniment au participat prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, subprefectul județului Covasna, Necolae-Viorel Radocea, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice din județul Covasna.

În același context, au luat cuvântul: comisar Adrian Ovidiu Vlădoiu, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Brașov; comisar șef de poliție Eugen Palade, împuternicit șef al Inspectoratului Județean de Poliție Covasna; doamna Marlena Prejmerean, șef serviciu Analiza Pieței Muncii și Eonomie Socială-Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna; și domnul Ördög Lajos, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna.

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” s-a desfășurat în două etape (prima etapă – destinată tinerilor, a doua etapă – destinată adulților) și are drept scop informarea corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au, dar și riscurile la care se expun atunci când decid să lucreze, să studieze sau să se stabilească în statele membre ale Uniunii Europene.

Broșura Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” poate fi vizualizată aici