A început derularea proiectului Panoul Centenar

        În perioada imediat următoare, Instituția Prefectului-Județul Covasna va dărui instituțiilor de învățământ partenere din județul Covasna câte un panou informativ-interactiv, dedicat Centenarului Marii Uniri, intitulat „Din jertfă s-a născut Unirea”.

         Proiectul este derulat prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne și finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale, conform OUG nr. 5/2017, cu completările și modificările ulterioare date de OUG nr. 22/2018.

        Panoul aniversar, de dimensiunea 2000×1500 mm, cuprinde harta țării cu reprezentarea celor mai importante monumente ale gloriei militare ostășești din Primul Război Mondial, medalioane cu eroii Marelui Război și cu fruntașii Unirii.

      Prin acest proiect urmărim conștientizarea elevilor cu privire la importanța actului Unirii de la 1 Decembrie 1918, precum și la importanța cinstirii eroilor neamului.

      Un astfel de panou a fost dăruit de prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, în cadrul festivității de deschidere a anului școlar.