Comunicat de presă COVID-19 din 28 iulie 2020

                                                        

       Până astăzi, 28 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 401 de persoane dintre care 3 sunt cazuri noi.

        Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 28  iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din municipiul Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 42 de pacienți bolnavi de COVID-19.

        Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 8497 de teste, la care se adaugă alte probe recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

         În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 4 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2. De asemenea, datorită faptului că au respectat recomandările medicilor, 9 persoane au fost vindecate și externate din spital.

       La această dată, 187 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală iar o persoană a ieșit din autoizolare.

       Sub coordonarea Instituției Prefectului, echipaje mixte constituite cu efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și poliție locală au continuat misiunile în sistem integrat, în contextul impus de starea de alertă. Astfel au fost  executate un nr. de 6 acțiuni pe raza județului, în care au fost angrenate 116  efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice), și 44 mijloace de mobilitate.

         În urma acestor acțiuni au fost verificate 238 de persoane  dar și 47 de agenți economici, cu 47 de locații/obiective verificate cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. În ceea ce privește mijloacele de transport, un număr de 39 de autovehicule au fost verificate alături de  mijloacele  de transport public în comun.

        Cu ocazia acestor activități au fost identificate 4 persoane care nu au respectat prevederile legale privind măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amendă, în sumă cumulată de 1000 de lei.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                      28.07.2020